Не съм сигурен, че всички депутати от НФСБ ще минат

...
 Не съм сигурен, че всички депутати от НФСБ ще минат
Коментари Харесай

Кабинетът ще оцелее и без Симеонов

 Не съм сигурен, че всички депутати от НФСБ ще минат в съпротива, в случай че водачът им не е вицепремиер

Проф. Михаил Константинов

В създалата се конюнктура след изявлението на Валери Симеонов за майките на деца с увреждания верният излаз е вицепремиерът да подаде оставка. Това е безапелационен извод. Но също по този начин е правилно, че в спора към Симеонов никой
не е 100% прав. Премиерът Бойко Борисов споделя, че в случай че Валери Симеонов подаде оставка, страната може да бъде хвърлена в безпорядък. Принципно казано това е допустимо. Но аз не съм уверен, че при оставка на Симеонов всички деветима депутати от НФСБ до един ще изоставен ръководещата коалиция. Така че аз не мисля, че държавното управление ще падне, в случай че Симеонов към този момент не е вицепремиер.
Разбира се, би трябвало се поставят оптимални грижи за хората с увреждания. Отдавна е аксиома, че цивилизоваността на едно общество се познава по грижата за своите безпомощни членове, за хората в затруднено състояние. Но това не значи, че постоянно и категорично могат

при всяко състояние във компаниите да се назначават избран % хора с увреждания

както плануват последните законови промени. Ако в даден град няма задоволително такива хора, по какъв начин тогава ще избегнете тези обстановки?
По-добре е да се усилят бюджетните средства, в случай че би трябвало посредством някакъв налог, с цел да може в една висококвалифицирана софтуерна компания, за която няма съответни експерти, да назначат
такъв човек с увреждания. Аз знам, че измежду хората с увреждания има доста умни и положителни компютърджии. Но да се принуждава ултимативно бизнесът да заделя избран брой работни места единствено за хора с увреждания не е рационално и потребно. Валери Симеонов през цялото време беше срещу такава смяна, за което и в този момент получи поддръжката от страна на бизнес организациите.
Когато се приказва какъв брой милиона да се отделят за
хората с увреждания не трябва да се не помни, че бизнесът е този, който устоя всички нас.

Затова нещата следва доста деликатно да се обмислят

Трябва да оказваме помощ на майките на децата, които са родени с увреждания, само че би трябвало да мислим и за бъдещите деца, които още не са родени. У нас има към 500- 600 хиляди дами във фертилна възраст, от които зависи оцеляването на българския жанр. Без всякакво пресилване.
На тези бъдещи майки желая да припомня едни доста значими правила, които ще ги каже всеки доктор. Бременността е извънредно значимо положение, най-важното в живота на една жена. И тогава са безусловно противопоказани всякакви неща-алкохол, цигари, опиати и така нататък Освен това, когато следва бременност, дамата би трябвало да си направи скрининг, налага се също и взаимно генетично проучване със своя сътрудник. За страдание има доста генетични болести. И задачата на всички тези проучвания е се предотврати раждането на болно дете. Това би трябвало да се прави всеобщо и да е грижа на страната. Някои от ограниченията, за които приказвам, би трябвало да бъдат наложителни.
А в случай че се върнем към въпроса за Валери Симеонов
той влезе в доста тежък личностен спор с
Волен Сидеров, въпреки да са кум и кумец, а партиите им НФСБ и " Атака " да са съдружни сътрудници в Обединени патриоти.
Но от време на време персоналните спорове стават нерешими. В прилежаща Турция в този момент властта с гняв гони и хвърля в пандиза хората на проповедника Фетхуллах Гюлен.
А единствено преди няколко години президентът Реджеп Ердоган беше пръв другар с Гюлен, както и с президента на Сирия Асад, с който в този момент са врагове. Така става от време на време - мощните другарства прерастват в мощна ненавист.
Не мисля обаче, че несъгласията в границите на Обединени патриоти могат да смъкват ръководещата коалиция, тъй като Българска социалистическа партия като съществена съпротива е извънредно тежко разграничена. Не приказвам за гласоподавателите, а за управлението на партията. Отдавна не съм виждал такива тежки разцепления. Сега към този момент абсурдът е изкаран пред медиите, всякакви там червени остриета пишат някакви кървави писма и така нататък Затова в огромна степен интензивността на Българска социалистическа партия на открито е с оглед потушаване на свадите вътре. А това внезапно смъква капацитета на столетницата като съпротива.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР